scrap4energy! zit er alweer op.

Zaterdag 5 september was het dan zover: we gingen scrappen voor energie! Een hele tijd van voorbereiding heeft erin gezeten: bellen, mailen, projecten bedenken, pakketjes maken, nog eens mailen, een speciaal blog maken, voor de verandering nog eens mailen, pakketjes openmaken, verrassingsenveloppen krijgen en heel wat positieve reacties. Wij waren er helemaal klaar voor!


’s Morgens om half 9 waren we bij de zaal en met een beetje extra hulp was deze om half 10 helemaal scrapklaar: 2 groepen voor de workshops, een lange croptafel, een hoekje met materialen die gebruikt mogen worden, een verkooptafel, een loterijtafel en een kleine impressie van de projecten die we al gemaakt hadden.


Langzaam aan kwamen de eerste workshoppers binnen en om 10 uur was het tijd om te beginnen. Sandra heeft een kort welkomswoordje gedaan en toen konden we gaan scrappen! Scrap4Energy!


Deze morgen begon met 2 workshops: het mini-album onder leiding van Sandra en de 4-in-1-lay-out onder leiding van Anouk. Al gauw was iedereen druk bezig! Het mini-album werd gemaakt van enveloppen en beplakt met cardstock en designpapier in een romantische stijl. Afgewerkt met bloemetjes en lintjes. De lay-out was een hele bijzondere. Door de techniek kon je de lay-out draaien, waardoor je 4 lay-outs in een hebt. Even puzzelen en goed lezen, maar leuk!Er werd gezellig gekletst (de een wat meer dan de ander) en ondertussen hard doorgewerkt!


Na deze eerste ronde was er een lunch (lekkere broodjes, soep, koffie en thee en een bakje vla) Even tijd om bij te komen! Toen op naar ronde 2: het mini-album en de lo werden nog een keer gedaan, maar nu door andere mensen. Ook gingen de eerste mensen voor zichzelf aan de slag aan de croptafel!


Na deze ronde was er weer een korte pauze. Tijdens deze pauze werden ook de loten voor de loterij verkocht. Dit ging zo snel, dat binnen 5 minuten alle loten op waren! Er waren zelfs mensen die geen kans hebben gehad loten te kopen……


Nu was het tijd voor de workshops scrapkaarten en de sleutelhanger. Vooral de laatste kreeg veel oh’s en ah’s. Het was dan ook wel een heel schattig project: een heel klein scrapbookje aan een sleutelhanger. Deze smaakte naar meer!De scrapkaarten waren ook leuk: een verjaardagskaart met 2 vakken erin, waar labels in kunnen en een kerstkaart gemaakt van een transparant. Bestempeld met witte inkt en sneeuwvlokken en een stempel van een sneeuwpop ingekleurd met potloden.


De laatste ronde was ronde 2 van de sleutelhanger. Ook werd er nog gezellig gecropt aan de croptafel.



En zo ineens was het 17:30 uur en zat het erop! We hebben een hele gezellige dag gehad, met leuke projecten en een mooi bedrag dat naar de stichting kan gaan!

Voor ons was Scrap4Energy een succes!



0 reacties: